Kapalı Kasa 5 Aşamalı Su Arıtma Cihazı Filtresi Teknik Özellikleri
Filtre Spun (Sediment Filtre)
Spun Sediment filtre su arıtma prosesinin ilk aşamasında yer almaktadır. Bu filtre sudaki çamur, pas, toz, asbest ve kum gibi partiküllerin sisteme girişini engellemek için kullanılan filtredir. 5 mikronluk gözeneklere sahiptir.
Granül Aktif Karbon (GAC) Filtre
Bir önceki aşamada çamur, pas toz ve asbest gibi maddelerden ayrıştırılmış su bu filtreye geldikten sonra suyun rengi, tadı ve kokusu dzenlenir. Bu filtre Hindistan cevizi kabuğunun yakılmasıyla oluşur.
Blok Karbon Filtre
İkinci aşamadan geçen su, Hindistan cevizi ve hamurun karışımından oluşturulmuş bu filtreye gelir ve Membran filtreye aktarılır, Membran filtre su arıtma aşamalarında yer alan en önemli filtredir.
Lüks Membran Filtre (Membran Seçenekli)
Milimetrenin on milyonda biri küçüklüğünde gözeneklere sahip olan membran, su arıtma filtreleri arasında en önemlisi olan, yarı geçirgen bir zar filtredir. Suyun sertliğini düzenler ve suyu molekül düzeyinde filtre ederek, suyunuzda bulunabilecek kurşun, baryum, krom, civa, sodyum, kadminyum, florür, nitrit, ve selenyum gibi kirletici maddeleri arıtır. Membran Filtre su arıtımındaki en önemli filtre olup hiçbir zararlı(kanserojen) maddeyi geçirmez.
Post Karbon (Tatlandırıcı) Filtre (NSF ONAYLI- Euro Pallasnatu)
Çeşme sularının bazen kokusu ve tadı kötü olur. Bu genelde uzun süreli su kesikliğinden kaynaklanmaktadır. Bunun için post karbon filtre çok önemli bir işlev görür. Post karbon filtrenin görevi suya tat vermektir. Hindistan cevizinin kabuğu toz haline getirilir. Daha sonra suya tat vermek için bu toz haline gelen Hindistan cevizleri kullanılır. Bu tamamen doğal Hindistan cevizi kabuğundan oluşmaktadır. Hem doğal olmasının yanında hem de yararlıdır. Suya tat vermek için kullanılan bu yöntem bizim su arıtma cihazlarını daha çok tercih etmemize sebep olmuştur.