Kapalı Kasa 7 Aşamalı Filtrelerde Spun, GAC Karbon, Blok Karbon, Membran, Post Karbon, Alkali Filtre, Mineral filtre bulunmaktadır.
5 aşamalı su arıtma cihazı filtresinden farklı olarak, alkali ve mineral filtre bulunmaktadır. Alkali filtre suyun pH’ını yükseltmekte, mineral filtre ise suya gereken mineral, kalsiyum ve magnezyumu vermektedir.
7 aşamalı su arıtma cihazlarının şirketimiz tarafından da satışı yapılmaktadır.
Filtre Spun (Sediment Filtre)
✅Spun Sediment filtre su arıtma prosesinin ilk aşamasında yer almaktadır. Bu filtre sudaki çamur, pas, toz, asbest ve kum gibi partiküllerin sisteme girişini engellemek için kullanılan filtredir. 5 mikronluk gözeneklere sahiptir.
Granül Aktif Karbon (GAC) Filtre
✅Bir önceki aşamada çamur, pas toz ve asbest gibi maddelerden ayrıştırılmış su bu filtreye geldikten sonra suyun rengi, tadı ve kokusu dzenlenir. Bu filtre Hindistan cevizi kabuğunun yakılmasıyla oluşur.
Blok Karbon Filtre (CTO)
✅İkinci aşamadan geçen su, Hindistan cevizi ve hamurun karışımından oluşturulmuş bu filtreye gelir ve Membran filtreye aktarılır, Membran filtre su arıtma aşamalarında yer alan en önemli filtredir.
Lüks Membran Filtre (NSF ONAYLI- Chem Membran Teknolojisi)
✅Milimetrenin on milyonda biri küçüklüğünde gözeneklere sahip olan membran, su arıtma filtreleri arasında en önemlisi olan, yarı geçirgen bir zar filtredir. Suyun sertliğini düzenler ve suyu molekül düzeyinde filtre ederek, suyunuzda bulunabilecek kurşun, baryum, krom, civa, sodyum, kadminyum, florür, nitrit, ve selenyum gibi kirletici maddeleri arıtır. Membran Filtre su arıtımındaki en önemli filtre olup hiçbir zararlı(kanserojen) maddeyi geçirmez.
Post Karbon(Tatlandırıcı) Filtre(NSF ONAYLI- Euro Pallasnatu)
✅Çeşme sularının bazen kokusu ve tadı kötü olur. Bu genelde uzun süreli su kesikliğinden kaynaklanmaktadır. Bunun için post karbon filtre çok önemli bir işlev görür. Post karbon filtrenin görevi suya tat vermektir. Hindistan cevizinin kabuğu toz haline getirilir. Daha sonra suya tat vermek için bu toz haline gelen Hindistan cevizleri kullanılır. Bu tamamen doğal Hindistan cevizi kabuğundan oluşmaktadır. Hem doğal olmasının yanında hem de yararlıdır. Suya tat vermek için kullanılan bu yöntem bizim su arıtma cihazlarını daha çok tercih etmemize sebep olmuştur.
Mineral Filtre
✅İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu mineral ve belirli bir alkali seviyesi vardır. Sağlıklı su alkali seviyesi 7,5 – 9,5 pH değerleridir ve bu suda ekstra olarak magnezyum, potasyum gibi minerallerin bolluğu beklenir. Mineral Filtre bu potasyum, magnezyum gibi maddeleri arttırır ve size sağlıklı suyu sunar.
Alkalin Filtre
✅Alkalin Filtre suyun pH değerini az önce belirttiğimiz gibi 7,5 – 9,5 pH aralığında tutmaya yarayan filtredir ve bu filtreden sonra post karbon filtreler gelir, bu filtre de suya tadını vererek sağlıklı suyu evinizde üretmenizi sağlar.