Optima Su Arıtma Cihazı
Optima Su Arıtma Cihazı, Membran Teknolojisi kullanılan 8 litre depolu su arıtma cihazıdır. Günlük arıtım kapasitesi 300 litredir.
İnceleOptima Su Arıtma Cihazı, Membran Teknolojisi kullanılan 8 litre depolu su arıtma cihazıdır. Günlük arıtım kapasitesi 300 litredir.
İnceleT1 Su Arıtma Cihazı, 8 litrelik depoya ve 5&6 aşamalı modellere sahiptir. 2019 yılında portföyümüze giren bu cihaz, 2020 yılında 398 adet satılmıştır.
İncelePlatinium Su Arıtma Cihazı, 12litrelik depoya ve 5-6-7 aşamalı modellere sahiptir. 2018 yılında portföyümüze giren bu cihaz, 2020 yılında 680 adet satılmıştır.
İnceleSafir Su Arıtma Cihazı, Naturel Su Arıtma’nın en çok satılan modellerindendir. 12 litrelik depoya sahip bu cihaz 5-6-7 aşamalı filtrasyona sahiptir ve 2020’de yaklaşık 1000 adet satılmıştır.
İnceleAçık Kasa Su Arıtma Cihazı, ters ozmos sistemini benimseyen ilk su arıtma cihazıdır. Bu cihaz 12 litrelik depoya sahiptir ve bu depo kapalı bir kutuda değildir. Yeni modellerin çıkmasıyla satış rakamları düşmüştür.
İnceleDoğal Su Arıtma Cihazı, Naturel Su Arıtma’nın kendi ürettiği cihazlardan biridir. Bu cihaz 2023 yılında 15849 adet satılmıştır, ekstra alkali ve mineral eklemeleriyle 7,5-8,5 pH verir.
İnceleRavent Cool Su Arıtma Cihazı, 5-6 aşamalı filtrasyona sahiptir. Bu cihazın şeffaf ve mat renk seçenekleri bulunmaktadır. 12 litre deposuyla birlikte 4-5 kişilik ailelerde kullanıma uygundur.
İncelePuretech Yakut Su Arıtma Cihazı, fabrikasyon çıkışlı 6 aşamalı filtreye ve 12 litrelik depoya sahiptir. Taiwan’da üretilmektedir ve 2020 yılında yaklaşık 553 adet satılmıştır.
İnceleRavent Smart Su Arıtma Cihazı, 8 litrelik su deposuna sahip bu cihaz 2 kişilik evlerde kullanılabilmektedir. 5-6 aşama filtrasyona sahip bu cihaz 2020 yılında 457 adet satılmıştır.
İnceleReverse Osmosis Su Arıtma Cihazı, ters ozmoz sistemini benimsemiş su arıtma cihazlarına verilmiş genel bir isimdir. Tezgah Altı Su Arıtma Cihazları, LG Membranlı Su Arıtma Cihazları, Pompalı ve Pompasız Su Arıtma Cihazları’nın tamamı Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazı olarak bilinmektedir.
Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazları Pompalı, Pompasız, Açık Kasa ve Kapalı Kasa olarak ikiye ayrılmaktadır.
Pompalı Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazları genelde suyun debisinin düşük olduğu yerlerde kullanılmaktadır. Bu sistemlerin içinde bir adet su pompası bulunur, adaptörü prize bağlandığı takdirde suyun akış hızını arttıran bu pompa, hidrofor sorunu çeken dairelerde özellikle tercih edilmektedir.
Pompasız su arıtma cihazları ise elektriğe ihtiyaç duymaz, bu sistemler bağlandıktan sonra kullanıma hazır haldedir. Hidrofor sorunu çekmeyen dairelerde özellikle bu sistemler tercih edilmelidir. Pompalı su arıtma cihazı seçimi, müşteriye gereksiz ekstra masraf olarak dönecektir.
Kapalı Kasa Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazları’nı, Açık Kasa Su Arıtma Cihazları’ndan ayıran en büyük fark ise, Kapalı Kasa Su Arıtma Cihazları’nın tüm filtrelerini ve tankını kapalı bir kutu içerisinde barındırmasıdır. İlkel olan Açık Kasa Sistemler’de ise tüm filtreler dışarda bulunur.
Aynı zamanda Açık Kasa Sistemler’in filtreleri içinde barındıran housingleri bulunmaktadır ve bu housingler çatlamadığı sürece değişilmez. Kapalı Kasa Reverse Osmosis Su Arıtma Sistemleri’nde ise Inline kapalı kasa filtre sistemi bulunur, bu filtreler sök-tak filtrelerdir ve ömrünü doldurduğunda çöpe atılır, bu yüzden Kapalı Kasa Su Arıtma Cihazları’na daha sağlıklı tanımlaması yapmak doğrudur.
Reverse Osmosis Su Arıtma Fiyatları ‘nı değiştiren birkaç etken bulunmaktadır. Bu etkenleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
Yukarda saydığımız tüm etkenler, reverse osmosis su arıtma cihazınızın fiyatlarında değişkenlik yaratacaktır. Kabataslak bir fiyat vermek gerekirse reverse osmosis su arıtma cihazlarına 1000-4000₺ arası diyebiliriz. Bu fiyatın altındaki su arıtma cihazları genelde üstteki yeterlilikleri karşılamayan firmalar tarafından satılmaktadır. Bu ürünlerin herhangi bir sıkıntı çıkarması durumunda cihazın arkasında sorumlu bulunmamaktadır.
Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazlarının Filtre Sıralaması ise şu şekildedir:
Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazları ‘nda birçok aşamalı modeller bulunmaktadır. Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazı Nedir sorusunun altındaki açıklamamızda da bahsettiğimiz gibi eğer su arıtma cihazı’nın içindeki filtreler çeşitli kalite standartlarına ve sertifikasyonlara sahipse, filtre değişiminin maliyeti artmaktadır. Tüm filtreleri NSF Onaylı bir su arıtma cihazı’nın filtre değişim ücreti 1000₺’leri bulabilmektedir. Bunun yanında fiyat/performans ürünleri veya sadece en önemli filtreler olan membran ve post karbon filtresi NSF Onaylı olan Su Arıtma Cihazları’nda ise filtre değişim ücreti 200-500₺ arası değişmektedir.
Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazları’nın filtre değişim süreçleri yine kullanılan filtrelerin kalitesine göre değişmekle birlikte genelde 1-2 yıl arası tüm filtrelerinin değişmesi gerekmektedir.
Özellikle yüksek tüketime sahip 4 kişi ve üstü hanelerde filtre değişimlerine özen gösterilmesi gerekmektedir, filtresi değişmeyen su arıtma cihazları genelde içeriğinde bakteri üretmekle birlikte, insan sağlığına zararlı hale gelmektedir. Ayrıca, filtrelerin düzenli değişmemesi durumunda birçok firma garanti kapsamını devre dışı bırakmaktadır.
Bazı firmalar ise özellikle 5-6 ay arası ön üç filtreyi değiştirerek ön filtrasyonu daha stabil tutup, membran filtrenin ömrünü 1.5-2 yıla kadar uzatabilmektedir. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi ön üç filtre suyun kabasını tuttuğu için, Membran’a ne kadar sağlıklı su giderse, su arıtma cihazları’nın en pahalı parçalarından biri olan Membran Filtre’nin de ömrü bir o kadar uzayacaktır.
Birçok firma Reverse Osmosis yani ters ozmoz su arıtma cihazlarının satışı ve satış sonrası hizmetini yapmaktadır. Bu firmaların ürünlerinin gerek kalitesi, gerek firmanın satış sonrası hizmetleri müşterilerinin kafasını karıştırmaktadır. Dilerseniz şimdi size, su arıtma cihazı almadan veya alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini birkaç maddede sıralayalım: